13.10.2011

Reklam Fotoğrafı

   Nerden başlasak nasıl anlatsak...
Kafamın içerisinde paylaşmak istediğim o kadar çok şey var ki.Nereden nasıl başlayacağımı bulmak çok zor.


   Fotoğrafçılık ve fotoğraf ile ilgili bir tomar yazı okuyup bilgi edindikten sonra derine inmek istediğiniz için buralara kadar geldiniz. O yüzden fotoğrafın tanımını uzun uzadıya yaparak vaktinizi almak istemiyorum. Bu alanda daha ziyade reklam fotoğrafı nasıl olur, neden olur, niçin olur, bir reklam fotoğrafçısı nasıl olmalı, neler hesab etmeli, kafasında ne tilkiler dönmeli biraz bunlardan bahsetmek lazım.


   Ülkemizde maalesef  Reklam Fotoğrafçılığı ile ilgili eğitim son derece az hatta yok denebilecek durumda. Bu işi hakkını vererek yapmak için öncelikle her konuda olduğu gibi fotoğraf sanatına aşık olmak ve bu zanaate gönül vermeniz gerekmektedir. Bu aşk işte her aşkta olduğu gibi gerçek aşkta olduğu gibi sizi zorluyor ise size her seferinde daha iyisini istemenize daha çok istemenize arzulamanıza sebep oluyorsa evet siz bir reklam fotoğrafçısı olmaya adaysınız. Alaylı olmak ve okullu olmanın tüm faydalarından size daha sonra bahsedeceğim. Her ikisini de yaşamış şanslı birisi olarak erken yaşta bu işi yakalamanın avantajını söylemem gerekiyor.


Rooms Otel Çeşme
Presented By
PozitifStudio
http://www.pozitifstudyo.com/
 




     Bir reklam fotoğrafçısı olmak için çantadan da yetişseniz, okulluda olsanız ilk etapta fotoğraf makineniz ile, ışık ile, teknik ekipman ile karanlık oda ile, aydınlık oda ile (bilgisayar teknolojileri) Programlarla ve en önemlisi duygularınız ile fazlaca sarmaş dolaş olmanız gerekmektedir. Bir sanatın aşığı bir zanaatkar gibi heyecan duyup karın ağrıları çekiyorsanız doğru yoldasınız. Bu işi yapan sınıf arkadaşlarım dostlarım kardeşlerim hepimizin tek ve en önemli ortak noktası esasında rahatsızlığımızdır :O) Nemidir bu rahatsızlık.


    Tanıdığım en iyi reklam fotoğrafçıları bir sonra çekeceği işi düşünür hep elindekini bitirdiğinde ve her dönüp baktığında evet çok güzel yapmışım ama daha iyisi nasıl olacak diye hayıflanandır. Yani bir nevi arıza... Bu merak bu heyecan sizi hep bir yerlere alır taşır. En iyi fotoğrafçı en çok araştırandır.


   Bana hep sorarlar nasıl iyi fotoğraf çekebilirim diye... Bende onlara bak derim...Ne kadar çok fotoğraf gözlemler isen okalar çok başarıya ulaşırsın. Her sanatçı her zanaatkar ( ki haşa huzurda kendimi asla ve asla sanatçı olarak görmüyorum bunu da belirteyim) en çok gözlemleyen en çok bakandır. Fotoğrafın temelinde de bakmak ile görmek arasındaki durumdan yola çıkıyoruz. Bu temelle neyi nasıl neden anlatacağımıza bakmaya çalışıyoruz. Fotoğrafı ne kadar yaşar isek okadar o kadar yaşatırız.


    Şimdi yazılarda sırasıyla işin biraz teknik kısmından bahsedeceğim. Sonrasında teknoloji, prodüksyon, ışık ve tüm duygularını anlatmaya çalışacağım dilim döndüğünce..

Hiç yorum yok: